Goedkoopste AVP aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een AVP?

Een ‘aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren’ wordt ook wel AVP genoemd. Als iemand van je gezin een ongeluk(je) heeft veroorzaakt dan vergoedt deze verzekering de ontstane schade. Bijna iedereen in Nederland (96%) heeft wel een AVP.

AVP vergelijken op kwaliteit

Onderzoeksbureau Moneyview hield in 2014 een onderzoek onder 38 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren. Ze kozen hieruit drie verzekeraars die de beste kwaliteit en flexibiliteit leverden en drie verzekeraars die het goedkoopst waren. In de categorie ‘beste aansprakelijkheidsverzekering‘ kwamen de volgende verzekeraars naar voren: ASR, Klaverblad Verzekeringen en Turien & Co. Hun AVP’s boden o.a een prima dekking bij kinderen die kwamen logeren, waarbij opgepast werd en bij spullen die uitgeleend werden. Bovendien konden bij twee verzekeraars de verzekeringen dagelijks opgezegd worden.

Beste AVP van Consumentenbond

De Consumentenbond hield in juni 2014 een onderzoek naar de beste aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De bond onderzocht 36 verzekeraars en concludeerde dat allen een voldoende scoorden hoewel de verschillen groot waren. Als Beste werden Klaverblad, InShared, Interpolis en Kruidvat gekozen. De internetverzekeraars Verzekeruzelf en Zelf werden het minst goed bevonden. Beste Koop was de verzekering van InShared als je geen kinderen had. Gezinnen met kinderen waren het best af bij Bruns ten Brink en ZLM (alleen voor Zeeland en Noord-Brabant).

Goedkoopste AVP

Moneyview vergeleek ook 35 AVP’s op prijs. Er werden 30 klantprofielen vergeleken en geen rekening gehouden met bijkomende kosten zoals administratie- en incassokosten. De goedkoopste AVP verzekering was de ‘Aansprakelijkheidsverzekering Online’ van Aegon, Bruns ten Brink en de ‘ProfielPolis’ van EAG Assuradeuren. Ook ZLM behoorde tot de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekeringen maar alleen inwoners van Zeeland en Noord-Brabant kunnen bij ZLM een verzekering afsluiten.

verhuisdozen in gang

Op reis

Geld terug bij vertraging met vliegtuig
Postcode Loterij koffer als handbagage?
Glamping
Reistips (zoals bankpas activeren buiten Europa)
Bus van Malaga naar Granada

May 9th, 2016 by