Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Verzekering aansprakelijkheid particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verzeker je schade die jezelf veroorzaakt hebt bij iemand anders of aan zijn spullen. Hoewel de verzekering niet wettelijk verplicht is heeft bijna iedereen in Nederland er wel een afgesloten. De dekking is wereldwijd en ook schade die je gezinsleden of huisdier veroorzaken wordt met een AVP gedekt. De premie hangt af van je persoonlijke situatie (alleenstaand, samenwonend, gezin). Schade kan online gemeld worden maar ook telefonisch en schriftelijk.Check hier de laatste prijzen van:
Unive aansprakelijkheidsverzekering
Aegon aansprakelijkheidsverzekering

FBTO
FBTO werd opgericht in 1956 en staat voor ‘Friese Boeren en Tuinders Onderlinge’. In de agrarische sector was behoefte om de risico’s van het vak te delen en om spaargeld veilig te stellen. In 1963 werd het mogelijk om schadeverzekeringen af te sluiten en konden ook consumenten uit heel Nederland bij FBTO terecht. In de jaren 80 kwamen daar ook levensverzekeringen bij. Inmiddels in FBTO een onderdeel geworden van Achmea dat het grootste verzekeringsbedrijf is van Nederland.

Verzekering voor bedrijven & ZZP

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is net als bij particulieren niet wettelijk verplicht. In de praktijk hebben veel ZZP-ers en bedrijven deze verzekering toch afgesloten. Ten eerste om grote schadeclaims af te dekken maar ook omdat de brancheorganisatie of opdrachtgever dit vaak verplicht stelt. Bij Interpolis is het mogelijk om een zakelijke verzekering af te sluiten.

Verzekeringen vergelijken

Goedkope autoverzekering
Oldtimerverzekering afsluiten