Amerikaanse oldtimers

Amerikaanse oldtimer op Oldtimerdag Middelburg

Oldtimers uit Amerika

– Ford Mustang (1964-1973): De Ford Mustang wordt gezien als een van de meest iconische Amerikaanse muscle cars. De eerste generatie Mustangs zijn erg gewild vanwege hun sportieve uiterlijk en krachtige motoren.

– Chevrolet Corvette (1953-heden): De Corvette is een van de meest bekende Amerikaanse sportwagens. De eerste generatie (C1) werd geïntroduceerd in 1953 en is geliefd vanwege zijn unieke ontwerp en historische betekenis.

– Cadillac Eldorado (1953-2002): Dit luxe model van Cadillac staat bekend om zijn grote formaat, indrukwekkende styling en comfort. De vroege modellen van de Eldorado zijn bijzonder populair bij liefhebbers van Amerikaanse oldtimers.

– Chevrolet Bel Air (1950-1975): De Bel Air is een iconisch model van Chevrolet, dat vooral bekend is vanwege zijn stijlvolle ontwerp in de jaren ’50 en ’60. De auto werd gezien als een symbool van de Amerikaanse welvaart in die tijd.

– Ford Model T (1908-1927): De Ford Model T, ook wel de ‘Tin Lizzie’ genoemd, was een van de eerste auto’s die in massaproductie werd genomen. Dit model heeft een belangrijke rol gespeeld in de popularisering van het autorijden en de groei van de automobielindustrie.

Andere bekende Amerikaanse oldtimers zijn Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Lincoln, Mercury, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth en Studebaker. Bij gespecialiseerde handelaren in klassieke auto’s kunnen modellen en onderdelen gekocht worden.

Bekende oldtimers & tv programma’s

– Cadillac Miller Meteor: Ghostbusters (film)
– Cadillac Series 62: Scarface (film)
– Chevrolet Camaro: Transformers (serie)
– Continental Mark 3: The Car (film)
– Dodge Charger: Dukes of Hazzard, Fast & Furious
– Dodge Monaco: Blues Brothers
– Ford Falcon: Mad Max (sciencefictionfilm met Mel Gibson)
– Ford Gran Torino: Starsky and Hutch (politieserie)
– Mustang fastback GT: Bullit (actiefilm met Steve McQueen)
– Playmouth fury: Christine (film)
– Pontiac firebird: Knightrider (serie)

GMC

General Motors Corporation is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. In 2013 werden bijna 10 miljoen voertuigen auto’s. Bekende Amerikaanse automerken van het GM concern zijn Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC. Ook het Europese Opel en Vauxhall behoren tot GM. Buick is een van de oudste automerken en werd in 1903 opgericht. De Buick worden vooral verkocht in Noord-Amerika, China, Israël en Taiwan.

BPM

Als men een auto uit het buitenland importeert dan is er meestal belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) verschuldigd. De hoogte van het bedrag hangt van een aantal zaken af zoals bouwjaar, CO2 uitstoot en kilometerstand.

Oldtimers

Mercedes 450 SEL
Franse oldtimers
Britse oldtimers
Amerikaanse oldtimers
SUV terreinwagen
Trouwauto huren
Oldtimerverzekering afsluiten