Auto financieren

Auto financieren bij de autodealer

Autodealers bieden hun klanten vaak de mogelijkheid om de auto te financieren. Hoewel dit misschien aantrekkelijk lijkt is dit meestal niet de goedkoopste financiering. Een doorlopend krediet bij een dochteronderneming van een grote bank is de beste keus. Hun rentes zijn beduidend lager als van de moedermaatschappijen. Een ander nadeel van financiering bij de autodealer is dat de leningen op huurkoop basis zijn. Bij huurkoop wordt je pas eigenaar van de auto als alle termijnen zijn betaald. Als je niet meer kan betalen dan kan de autodealer de auto weer innemen. Je bent dan al je geld kwijt dat je maandelijks aanbetaald hebt.

Auto financieren zonder rente?

Een autofinanciering zonder rente is een erg aantrekkelijke aanbieding die de autodealer kan maken. De vraag is uiteraard tot hoelang deze periode loopt en wat de voorwaarden zijn. Hoe groot is de aanbetaling? Peugeot bijvoorbeeld heeft een actie in mei 2015. Een auto van 22.600 euro mag betaald worden in drie jaar tijd tegen 0% rente. De aanbetaling is echter 12.600 euro waarna het resterende bedrag van 10.000 euro in drie jaar betaald wordt (36 termijnen).

Autolening afsluiten?

Een paar banken hebben een speciale autolening. Voor elektrische auto’s en hybride wagens zijn goedkopere leningen beschikbaar. Zo heeft de ING een groene lening voor zuinige auto’s waarbij men tussen de 5000 – 75.000 euro kan lenen. De meerderheid van de banken heeft geen autolening. Een scherpe rente bij een goedkope intermediair is bijna altijd goedkoper als een autolening. Het advies is dan ook om gewoon te zoeken op het internet naar een doorlopend krediet met de laagste rente. Dit bespaart een stuk meer geld dan de rente van een autolening.