Auto huren

Grootste autoverhuurbedrijven
Bekende autoverhuurbedrijven in Nederland zijn Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Sixt en Thrifty.

auto huren bij Sixt

Sixt is het grootste autoverhuurbedrijf van Duitsland. In Nederland kan men een auto huren van Sixt op 24 locaties die voornamelijk in de Randstad liggen. In Amsterdam zijn 6 vestigingen van Sixt (Centraal Station, Schiphol, RAI, Amstel Business Park, Duivendrecht, Amsterdam West). Andere belangrijke vestigingsplaatsen van Sixt zijn: Rotterdam(5), Utrecht(4), Eindhoven(4) Maastricht(3), Hoofddorp(2), Almere(2) en Groningen(2).

Avis huurauto
Avis autoverhuurbedrijf is de marktleider in Europa. In Nederland heeft Avis 26 verhuurlocaties. Avis Autoverhuur is aangesloten bij de auto branchevereniging BOVAG. De huurvoorwaarden die BOVAG hanteert voor consumenten zijn daarom van kracht. Avis Flex is het shortlease programma voor ondernemers en ZZP-ers. Naast autoverhuur biedt Avis ook een aantal extra opties zoals Avis mobile Wi-Fi, navigatie huren en winterbanden.

Hertz
Hertz is de grootste autoverhuurder op vliegvelden wereldwijd. Bekende merken van de onderneming zijn Hertz, Dollar, Thrifty en Firefly. In Nederland kan men op meer dan 40 locaties een auto huren van Hertz. In Amsterdam zijn de verhuurlocaties: Schiphol Airport, Renaissance Hotel (bij Centraal Station), Passagiersterminals (Piet Heinkade), Marriott Hotel (nabij Leidseplein), Amstel Business Park en Overtoom.

auto huren bij Budget
Budget is een van de grootste autoverhuurders ter wereld met 3500 vestigingen in 125 landen. In Nederland zijn 16 vestigingen waaronder Emmen, Breda, Leeuwarden en Vlissingen. In Amsterdam en Rotterdam kan op drie locaties een auto gehuurd worden.

Geschil met autoverhuurbedrijf
Bij schade kan je een geschil krijgen met de verhuurder. Als dit in Nederland gebeurt kijk dan of het autoverhuurbedrijf bij de BOVAG is aangesloten. De BOVAG kan namelijk bemiddelen tussen zijn leden en klanten. Als er geen billijke oplossing wordt geboden kan je vervolgens naar de Geschillencommissie stappen die een bindend oordeel zal vellen. Heeft men een geschil in het buitenland bij een van de autoverhuurders AVIS, Alamo, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, National en Sixt? Dan kan men een bindend oordeel vragen bij de European Car Rental Conciliation Service (ecrcs.eu).

Alamo
Alamo is een van de grootste autoverhuurders met 2000 autohuur locaties. In Nederland heeft Alamo vestigingen op Schiphol Plaza en op Centraal Station in Amsterdam.

Enterprise
Het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld in Enterprise Rent-a-Car. In Nederland is het bedrijf vrij nieuw maar in Amerika is het op duizenden locaties actief. Enterprise heeft 1.2 miljoen voertuigen in haar wagenpark. Er zijn intensieve partnerovereenkomsten met National en Alamo. Er zijn twee vestigingen in Nederland; een op Schiphol Plaza en het andere kantoor is in Amsterdam Centraal Station.

Auto Escape Group
De Auto Escape Group werd in de zomer van 2014 overgenomen door Expedia. Autoescape heeft 20 websites. Autoescape.fr is een van de belangrijkste sites om een auto te huren in Frankrijk. Autoescape.nl is de Nederlandse website van het bedrijf. Na de overname is het bedrijf onderdeel geworden van Carrentals.com. Dit is het autohuur website van Expedia waar klanten autoverhuurbedrijven kunnen vergelijken. Afhankelijk van het model auto en de autoverhuurder kan het eigen risico oplopen tot een paar duizend euro bij schade, glasbreuk of diefstal.