Automerken

Grootste automerken ter wereld
Het grootste automerk ter wereld was in 2014 Toyota uit Japan dat ook de merken Daihatsu en Hinu maakt. Toyota verkocht 10,23 miljoen auto’s. Nummer twee was Volkswagen dat 10.14 miljoen wagens verkocht en nummer drie General Motors met 9,92 miljoen auto’s.

Volkswagen

Het Duitse concern Volkswagen is de laatste jaren hard gegroeid. In 2006 werden er 5.6 miljoen wagens verkocht en dit aantal groeide naar bijna 10 miljoen in 2014. Volkswagen is vooral sterk geworden in China waar het ruim 3 miljoen auto’s verkocht en in Latijns Amerika. Het bedrijf heeft in de loop van de tijd verschillende bekende automerken overgenomen zoals Audi, Seat en Scoda. Overnames in het luxe segment waren Porsche en Bentley. Ook de merken Scania en MAN (vrachtwagens en autobussen) werden onderdeel van Volkswagen.
Grootste autoshow in Nederland

Autoshow

De grootste autoshow in Nederland is de Autorai. Tijdens het laatste evenement van 17 tm 26 april 2015 waren 49 automerken aanwezig met in totaal 500 auto’s. Behalve de gewone merken zijn er op de Autorai ook exclusieve sportwagens te bewonderen van Lamborghini, Ferrari, Porsche, Lotus, McLaren, Aston Martin en Corvette. De autobeurs trok bijna 292.000 bezoekers. Een online ticket kostte 14.50 per persoon. De Autorai wordt iedere twee jaar georganiseerd. In 2013 verviel de autoshow vanwege gebrek aan animo door de economische crises.

Automerken wereldwijd

De meest complete lijst met automerken staat op de Wikipedia waar een paar honderd merken op staan. Op de lijst staan alle merken ter wereld alfabetisch op volgorde. Er staan ook namen bij van autofabrikanten die al gestopt zijn of gefuseerd.

Auto & verzekeringen

Rolls Royce oldtimers
Franse oldtimers
Britse oldtimers
Amerikaanse oldtimers
Zuinige auto
Winterbanden
Auto tunen
Autorijschool zoeken
RDW en kenteken