Autostalling

Autohotel

Sinds kort is Nederland een Autohotel rijker. Het onderkomen staat in Honselersdijk in de gemeente Westland. Mensen met een oldtimer, klassieker of sportwagen kunnen hun auto onderbrengen in een volledig geconditioneerde autostalling. Het Autohotel biedt 5 verschillende arrangementen aan die aangeduid zijn met een of meer sterren. De auto’s in het Autohotel worden 1x per maand de wagens gestart en verplaatst. Ook is er 24 uur per dag videobewaking en wordt onderhoud en verzorging aangeboden.

Autostalling arrangementen

Het eenvoudigste arrangement is de winterstalling. Men kan tussentijds de auto niet ophalen en terugbrengen. In het Basis Arrangement kan de wagen wel 2x opgehaald worden. In het Service-, Luxe- en Exclusieve Arrangement wordt de auto 1x per maand gestart, warm gedraaid en verplaatst. Andere voordelen van het duurste arrangement (135 euro per maand) zijn ombeperkt ophalen en wegbrengen en het waxen van de wagen.

Autostallingen voor oldtimers in Nederland

Een stalling voor oldtimers is OldtimerstallingLimburg. Deze stalling heeft ook 5 abonnementen en biedt zelfs dezelfde service als het Autohotel. In het duurste abonnement (122 euro per maand) ‘Full Service Auto’ is een stalling in een luchtcapsule inbegrepen en er is 1x per 2 jaar een taxatie. In het Klassiekercentrum in Delft kunnen klassieke wagens droog gestald worden en is er de mogelijkheid om te sleutelen aan de auto met gereedschap van de stalling.

Befaamde autostalling

Het voorbeeld van het Nederlandse Autohotel is Windrush car storage in Engeland. Deze autostalling werd in 2004 opgericht. De mensen achter Windrush hebben jarenlang in de F1 en Moto GP gewerkt. Behalve de auto stallen kunnen er ook reparaties en restauraties worden uitgevoerd. Auto’s tot 100.000 GBP zijn bovendien volledig verzekerd door Windrush voor diefstal, brand of schade. Wagens die duurder zijn dan 100.000 GBP betalen een kleine toeslag. Windrush heeft een standaard tarief en dat is 45 GBP per week exclusief BTW. Klanten betalen extra voor de andere diensten. Een grondige onderhouds/inspectie beurt voordat de wagen de autostalling in gaat kost 40 GBP. Het gebruik van de auto tijdens de stalling is gratis maar moet wel minimaal 24 uur vantevoren worden doorgegeven.