Autovakantie

Grote reisorganisaties in Nederland

De grootste en oudste reisorganisatie is TUI Nederland. Het bedrijf nam in de jaren negentig Holland International en Arke over. TUI Nederland heeft met Arkefly een eigen luchtvaartmaatschappij die naar 50 bestemmingen wereldwijd vliegt. Ook bekende merken als Kras, Lastminute.nl en Extravacanza maken deel uit van TUI Nederland. Een andere grote reisorganisatie in Nederland is D-reizen. Dit bedrijf fuseerde in 2014 met RT/Raiffeisen Touristic Netherlands en vormt nu de D-RT Groep. De nieuwe reisorganisatie telt 500 vestigingen van de merken D-reizen, VakantieXperts en Thomas Cook. Neckermann Vliegreizen maakt deel uit van Thomas Cook. Het grootste online reisbureau ter wereld is het Amerikaanse Expedia Inc. dat actief is in 40 landen wereldwijd. Bekende merken van Expedia zijn Hotels.com, Venere.com en Trivago. De website in Nederland is Expedia.nl.

Autovakantie boeken

D-reizen heeft een uitgebreid aanbod van autovakanties. Er worden duizenden autoreizen op de website aangeboden. Grootste aanbieder van de autovakanties op de website van D-reizen zijn de reisbureaus Vrijuit met ruim 3600 autoreizen en Neckermann (bijna 3500 vakanties per auto). Andere grote aanbieders zijn Holland International (1715) en de Jong Intra Vakanties (1290).Over de overnachtingen kan worden gezegd dat logies en ontbijt en logies het meest populair zijn. Volpension en allinclusive zijn formules die minder passen bij een autovakantie omdat ze afbreuk zouden doen aan het vrijheidsgevoel. Het is al mogelijk om voor 47 euro p.p een week op een camping in Frankrijk te staan.
Populaire bestemmingen voor een autovakantie zijn het Gardameer en de Adriatische kust in Italie, Disneyland, de Elzas en de Loire in Frankrijk.

Kras autovakanties

Op Kras zijn ruim 500 autovakanties te vinden. Het duurst in prijs is de Autorondreis Grand Tour Noorwegen die 15 dagen duurt. Populair zijn All Inclusive Sauerland, Thüringen en stedentrips naar Berlijn. Hotel arrangementen in Nederland doen het ook erg goed. Twintig procent van de autoreizen zijn in ons eigen land.

Fly Drive

Een Fly Drive vakantie is erg geschikt als je een bepaalde bestemming wilt bekijken die eigenlijk te ver is om naar toe te rijden. Een populaire Fly Drive bestemming is de Algarve in Porugal en Andalusie in Zuid-Spanje. Touroperator TUI heeft verschillende rondreizen in Andalusie en Costa del Sol.

Vakantie: glamping, Postcodeloterij koffertje, vertraging vliegtuig, reistips, fiets reisverzekering