Autoverzekering buitenland

Wanneer je naar het buitenland verhuisd moet de auto opnieuw worden ingeschreven. Heeft de huidige autoverzekeringsmaatschappij een kantoor in het nieuwe woonland of een vergunning om er zaken te doen? Dan hoeft er misschien niets veranderd te worden en hoef je de auto alleen in te schrijven bij de lokale autoriteiten. Als de verzekeringsmaatschappij echter zegt dat het contract niet in het buitenland geldig is dan moet er een nieuwe autoverzekering afgesloten worden.

Vraag in dat geval tijdig het schadeverleden op. Echter een nieuwe verzekeringsmaatschappij in het buitenland hoeft dit schadeverleden niet te accepteren en kan het weigeren. Je krijgt dan geen korting op je autoverzekering. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen zodat je altijd keus hebt mocht een maatschappij je weigeren.

dure beginners autoverzekering in Engeland

De autopremies in Engeland zijn voor jongeren veel hoger dan in Nederland. Een 18-jarige jongen in Engeland vroeg bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een autoverzekering op nadat hij zijn rijbewijs had gehaald (in 2011). Hij had een oude Fiat Punto van £350 en woonde niet in de beste buurt. De goedkoopste offerte die hij ontving was £10.958; de duurste was ruim £90.000 (100.000 euro)!

Autopremies voor jongeren in Engeland tussen de 17-22 jaar zijn gemiddeld £2.750/jaar. Uit statistieken blijkt dat 10% van de 18-jarigen in Engeland is betrokken bij een ernstig ongeluk. De kans dat een 18-jarige een ongeluk veroorzaakt is 10x zo hoog als bij iemand van 35 jaar. Jonge chauffeurs in Engeland kunnen daarom het best op de autoverzekering van hun ouders worden bijgeschreven. De duurste autoverzekering die iemand werkelijk had afgesloten was een 19-jarige jongen uit Londen. Hij reed een BMW en betaalde £19.500/jaar. De goedkoopste verzekering was voor een oudere dame die een Honda Accord reed; zij betaalde £67/jaar.

Vakantie: glamping, Postcodeloterij koffertje, vertraging vliegtuig, reistips, fiets reisverzekering