Autoverzekeringen

Expertise specialist

CED Group is een expertisebureau in Capelle aan den Ijssel. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming van 1500 medewerkers in 14 Europese landen. Het omschrijft zichzelf als waardespecialist in bezit, mobiliteit en vitaliteit. Belangrijke diensten zijn waardebepaling, taxatie, onderzoek, SOS hulpdienst, schadeafhandeling, letselschade expertise en medisch advies. Men kan er niet terecht voor (auto)verzekeringen.

Regelmatig publiceert de CED rapporten en nieuwsberichten. Het rapport Visie door Data – Moving forward in property ging in op de schades aan woningen en bedrijfspanden in Nederland. De kans op schades bij bedrijven was het grootst in de provincie Limburg. Ook de kans op een inbraak was in Limburg het hoogst. Zeeland kwam naar voren als de provincie met de minste kans op schade. Dit heeft een behoorlijke invloed op de prijs van verzekeringen.

Prijsverschillen autoverzekeringen

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat verzekeringsbedrijven scherp kijken naar iemands woonadres. Het is goed mogelijk dat een benedenbuurman een stuk hogere premie betaalt voor een verzekering als zijn bovenbuurman. Op deze website kun je een autoverzekering vergelijken en bekijken hoe groot de verschillen zijn tussen de verschillende verzekeraars. Onderzoeken van vergelijkers laten grote prijsverschillen zien. Een autoverzekering in Amsterdam bleek 2.5 keer zo duur te zijn als in Dokkum.

Autoverzekeringen voor jongeren

Beginnende bestuurders betalen meer voor een autoverzekering dan ervaren rijders. Jongeren hebben immers nog geen no-claim korting opgebouwd. De eerste vijf jaar na het behalen van het rijbewijs geldt men als beginnend bestuurder. Op www.Autoverzekering.nl kun je uitrekenen wat jouw premie is. Heb je een tweedehandsauto dan is een goedkope WA-verzekering een goede keus. Bij een nieuwe auto kun je beter een allrisk autoverzekering nemen. Deze keert de nieuwwaarde uit als de auto total loss is. Keerzijde van een allrisk verzekering is wel dat deze veel duurder is dan een standaard WA-verzekering.

Beste occasions voor jongeren

Er zijn een aantal goedkope auto’s die erg geschikt zijn voor jongeren. Op plek een staat de Fiat Panda. Volgens de wegenwacht is de Fiat Panda van de tweede generatie een erg degelijk autootje voor weinig geld. Ook de Honda Civic wordt als een betrouwbare auto gezien die niet veel geld kost. De Ford Ka is populair door zijn goedkope prijs en lage kosten. Voor deze auto’s kun je het best een goedkope autoverzekering afsluiten die de dagwaarde vergoedt. Hoewel een keuring niet verplicht is wordt deze wel aanbevolen bij de aankoop van een tweedehandsauto. Verborgen gebreken kunnen veel geld kosten en je goedkope auto fors duurder maken dan gepland.

Auto

Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, zelfrijdende auto nederland, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren, automotive