Bentley Bentayga

Bentley Bentayga
Bentayga is een alleenstaande piek op de Canarische Eilanden die van heinde en ver de aandacht trekt. De piek was de inspiratiebron voor Bentley om hun SUV naar deze rotspunt te vernoemen. De verwachting is dat de Bentley Bentayga in 2016 in de showrooms te koop zal zijn. De wagen wordt uitgebracht in drie versies: met een V8 cylinder motor, een nieuwe W12 motor en als plug-in hybride. Het goedkoopste model zal ongeveer 175.000 euro kosten. De duurste modellen van de Bentley Bentayga liggen rond de 250.000 euro. De fabrikant gaat uit van 3000 verkopen per jaar.

Conceptcar
Een conceptcar van de Bentley SUV was in 2012 voor het eerst te zien op de Autosalon in Geneve. Deze conceptcar EXP 9 F was de basis om mee te werken. De Bentayga zal er geheel anders uit zien. Vooral de styling en design van de conceptcar zal worden aangepast. De verwachting is dat de nieuwe wagen gepresenteerd wordt op de autoshow in Frankfurt in september 2015.

Bentayga 2017

De nieuwe SUV is inmiddels geproduceerd en is verkrijgbaar in drie modellen. Het snelst is de versie met een W12 motor. Deze Bentley kan maar liefst 301km/uur rijden waarmee het de snelste SUV ter wereld is. Het model met de dieselmotor kan meer dan 1000km op een volle tank rijden. Het meest luxe model is de Mulliner. Deze luxe auto heeft twee individuele stoelen achterin die in 18 verschillende standen gezet kunnen worden. Tussen de stoelen in is ruimte voor een fles wijn en twee kristallen glazen die standaard bijgeleverd worden.

Bentley
Bentley is een Britse autofabrikant van luxe auto’s en sportwagens. Het automerk is lange tijd onderdeel geweest van Rolls Royce (1931-1998). De wagens hadden altijd een sterke gelijkenis. Een Bentley is over het algemeen goedkoper in prijs als een Rolls Royce. Sinds 1998 is Bentley onderdeel van Volkswagen. Vooral in China is Bentley populair. In 2013 werden meer dan 10.000 Bentleys verkocht en hiermee werd een record gezet. Het doel is om in 2018 15.000 auto’s te verkopen.

Oldtimers

Franse oldtimers (Bugatti, Citroen, Renault, Peugeot)
Britse oldtimers (Jaguar, Mini)
Amerikaanse oldtimers (Cadillac, Chevrolet, Continental, Dodge)