Bus naar Granada

bus-malaga-granada-sevilla

bus-marbella-malaga-sevilla

Er zijn drie bushaltes op het stationsplein. Vooraan op de foto is de bushalte voor de lokale bus, in het midden staat de bus klaar richting de kust/Marbella. Iets verderop is de bushalte naar Granada, Sevilla, Nerja en Almeria. Ga je naar Torremolinos? Het treinstation ligt in hartje centrum.

trein en bus naar Granada

Als je aankomt op het vliegveld van Malaga en je wilt met openbaar vervoer reizen dan is de bus naar Granada de beste keus. Busmaatschappij Alsa rijdt meerdere keren per dag tussen beide steden. Het treinstation van Malaga Airport ligt naast het stationsplein. Er is geen directe treinverbinding tussen Malaga en Granada. Je moet overstappen met een langere reistijd als gevolg. De trein is bovendien aanmerkelijk duurder in prijs dan de bus. Het busstation in Granada ligt ongeveer 3km vanaf het centrum. Als je de bus uitloopt loop dan het stationsgebouw in naar boven (elektrische trap). Hier staan taxi’s gereed. Een ritje naar het centrum kost ongeveer 6-9 euro afhankelijk van de locatie van het hotel, de bagage en het tijdstip.

bus ticket & reistijd
Een kaartje kan online gekocht worden of in de bus zelf. Als je het ticket online koopt heb je tenminste de zekerheid dat je mee kan rijden. Op het stationsplein is een kantoortje waar bustickets worden verkocht. Dit zijn echter alleen kaartjes voor bussen die naar de kust gaan richting Marbella. Er worden geen tickets verkocht voor de bus naar Granada. De prijs voor de gewone Normal bus is iets meer als 11 euro voor een enkeltje.

Er is ook een Supra Economy bus en die kost slechts 2.5 euro meer. Deze luxe bus heeft 37 zitplaatsen en is uitgerust met luie stoelen die veel beenruimte hebben, gratis wifi en een videokanaal. De reistijd met de Supra Economy bus is 2 uur en 15 minuten. De normale bus doet er een kwartier langer over. Er zijn gemiddeld 7 bussen per dag naar Granada. De eerste bus vertrekt om 8.30 in de ochtend vanaf Malaga Airport; aankomst in Granada is om 10.44. De laatste bus vertrekt om 20.45 uur met een aankomst om 23.00 uur.

stoelen luxe bus Supra Economy

bus Malaga Granada

gratis snack
Je krijgt ook een gratis versnapering in de Supra Economy. Dit zijn de papieren zakken die de passagiers uit een holte van het dashbord pakken. In iedere zak zit een flesje water, een plakje verpakte cake en oordopjes. Ook in de zomermaanden (bij 35-40 graden) is de temperatuur in de bus lekker koel. Sommige passagiers nemen voor de zekerheid wat kleding mee maar de rit is goed te doen in een korte broek met t-shirt.

Omboeken & annuleren
Sommige tickets kunnen niet veranderd worden of geannuleerd. Andere buskaartjes kunnen wel volledig veranderd worden. Dit staat aangegeven wanneer je een kaartje koopt. Tickets die online zijn gekocht en betaald zijn met Paypal kunnen alleen online veranderd worden. Ik kwam hierachter toen ik naar het busstation ging in Granada en 20 minuten in de rij stond. Ik kon op het busstation mijn ticket niet omwisselen van Normal naar Supra Economy omdat ik online met Paypal had betaald. De verandering dient dan online te gebeuren. Omdat er weinig tijd resteerde, de stoelen bijna op waren en ik geen zin had om twee uur langer te wachten op het station heb ik twee nieuwe buskaartjes gekocht. Een kaartje Granada – Cordoba met de Supra Economy kost 17.50 euro met een reistijd van 3 uur.

AndalusiĆ« is een populaire bestemming voor fly-drive rondreizen. Op de vliegvelden van Malaga en Sevilla staan huurauto’s klaar om je rondreis te beginnen. Tevens zijn er vlieg-busreizen waarbij men de belangrijkste trekpleisters in AndalusiĆ« bezoekt.

Auto & vakantie

Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Goedkopegroepsreis.nl, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren, Trein Cordoba – Sevilla, Populaire vakantielanden