Camper huren

Duurste camper

De allerduurste camper ter wereld is van het bedrijf Marchi Mobile en kost ruim 3 miljoen dollar. De wagen ziet er vreemd uit met een doorzichtige koepel aan de voorkant. De inrichting is comfortabel en luxueus met een wellness badkamer en een dakterras van 20m2. Een ‘gewone’ duurste camper in Nederland is de Kabe Integrated i810. De wagen is 810cm lang, 232cm breed en weegt 3500kg. De prijs voor dit model is 297.000 euro. De beste kampeerwagen van Carthago is de Chic s-plus I 52 die maximaal 5 slaapplaatsen heeft en 3700kg weegt. De prijs is 140.000 euro. Andere dure merk campers zijn Eura Mobil, Hymer en Burstner.

Camper huren

Een luxe camper huren? De huurprijs voor de Adria Coral 660 sl bedraagt ongeveer 775 euro per week in het laagseizoen. De wagen is ruim 7 meter lang en heeft veel faciliteiten zoals een draaibare stoel, ringverwarming, keuken met koelkast en oven, douche, boiler, achteruitrijcamera en volautomatische schotel.

Camperclub & camperverzekering

De grootste camperclub van Europa is in Nederland gevestigd. Het is de NKC met 35.000 leden. Voordelen van het lidmaatschap zijn gratis advies en voorlichting, campermagazine, gratis adverteren, groepsreizen en evenementen. Ook kunnen leden een camperverzekering afsluiten via de NKC. De camperverzekering heeft een uitgebreide pechhulpverlening, woon-werkverkeer is toegestaan, no-claimbescherming kan meeverzekerd worden en er is een 10 jaar nieuwwaarderegeling. Ook de ANWB heeft een voordelige camperverzekering voor haar leden met een pakketkorting en ledenkorting. Bij de Volledig Casco kan men er voor kiezen de dagwaarde te verzekeren of tot 5 jaar aanschafwaardedekking.

Gebruikte camper kopen

Een nieuwe camper is een grote uitgave. Gelukkig staan er ook veel tweedehands campers te koop. Koop je een gebruikte camper bij een BOVAG-dealer en is de aankoopwaarde minimaal 12.500 euro? Dan wordt er 6 maanden garantie gegeven. Kopers krijgen 12 maanden BOVAG garantie bij de aankoop van een caravan vanaf 3500 euro of bij een vouwwagen van minimaal 2000 euro.