Duurste koffer ter wereld

De duurste koffer ter wereld is waarschijnlijk de Louis Vuitton Michael Clarke Luxury Trunk. Deze enorme koffer van 140cm is speciaal gemaakt voor de Australische cricketer Michael Clarke en is gemaakt van oud populierenhout. In de koffer is ruimte voor zijn kleding, materiaal, ladekasten en er is zelfs een Bose hifi set in verwerkt. De prijs was 170.000 dollar.

The Trunk van Harrods

Een tweede dure koffer is The Trunk (kofferruimte, kofferbak) die 37.500 GBP (52.000 euro) kost bij warenhuis Harrods in Londen. The Trunk is zwart van kleur, geheel gemaakt van koolstofvezel en heeft een gewatteerde lederen binnenkant. De hangers zijn op maat gemaakt. Fabrikant is het Italiaanse koffermerk TecknoMonster. Een van de duurste koffersets is ook van Louis Vuitton. De set heeft een antiek uiterlijk met een donkerbruine kleur. Deze reisset voor vrouwen bestaat uit hutkoffers, grote koffers en kleine koffers waaronder enkele voor hoeden en sieraden.

Duurste handbagage, attache koffer & aktetas

De allerduurste koffers ter wereld zijn waarschijnlijk de handgemaakte koffers van Louis Vuitton. Uit Nederland komt echter ook een exclusief merk dat mooie koffers maakt van de hoogste kwaliteit. Weinig mensen zullen de fabrikant kennen. Het is HENK, de naam van een Nederlandse zakenman die de ultieme handbagage koffer wilde maken. Hij heeft zijn doel bereikt. HENK heeft 12 koffers gemaakt die aan de IATA maten voldoen en kunnen overal als handbagage meegenomen kunnen worden.

De prijzen varieren tussen de 28.750 euro en 32.250 euro (exclusief BTW) en zijn uit voorraad leverbaar. Het topmodel is gemaakt van kalfsleer met een binnenkant van goud: de prijs is 45.815 euro. Ook zijn er een aantal attache koffers verkrijgbaar en enkele aktetassen. Er is zelf een attache koffer die kogelvrij is. De duurste attache koffer met optimale veiligheid heeft een luchtbevochtiger en is geschikt om sigaren van topkwaliteit te vervoeren. De prijs van deze attache koffer is 8.390 euro.