Fiets reisverzekering

Goed verzekerd met de fiets op reis?
Als je een reisverzekering zoekt voor je fiets is het belangrijk om goed op de dekking en vooral de voorwaarden te letten. Veel verzekeraars geven namelijk een beperkte vergoeding van een paar honderd euro als de fiets gestolen is of bij schade. Soms is de vergoeding ook per polis. Als er onverhoopt meerdere fietsen worden gestolen wordt alleen het (lage)bedrag in de polis uitgekeerd. De meeste vakantiegangers maken gebruik van duurdere fietsen en/of materiaal als ze naar het buitenland gaan. Ook wordt er vaak alleen geld uitgekeerd als een aankoopbon overlegd kan worden en een politie verbaal is opgemaakt.

Fiets je regelmatig een dagje in Nederland? Controleer dan goed wat de voorwaarden zijn van de reisverzekering als de fiets gestolen wordt. Vaak keert de reisverzekering alleen uit als er een overnachting is geweest tijdens de fietsreis.

Fiets reisverzekering

Op de website van Unive staan bij de veelgevraagde vragen ook een aantal antwoorden over de fiets reisverzekering. Unive antwoord hierop dat de fiets tijdens elke vakantie, waar ook ter wereld, is verzekerd voor diefstal en schade. Als men online een verzekering wilt afsluiten wordt gevraagd welke type fiets men heeft (elektrisch, race, mountainbike), wat het aankoopbedrag was en waar men woont. Op basis daarvan wordt een premie berekend. In de voorwaarden van de Unive fietsverzekering staat dat men twee sleutels van het fietsslot moet inleveren. Een sleutel moet duidelijke sporen bevatten van gebruik. Bij total loss of diefstal wordt 100% van het verzekerd bedrag uitbetaald als de fiets niet ouder is dan 36 maanden. Fietsen die ouder zijn dan 85 maanden krijgen nog 30% van het verzekerd bedrag.

Unigarant verzekering

De fietsverzekering van de ANWB is van Unigarant en heeft een 3 jaar nieuwwaarde dekking. Mountainbikes en racefietsen hebben een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Leden van de ANWB krijgen een korting van minimaal 5% op de premie. Een e-bike met een waarde van 2000 euro betaalt afhankelijk van de postcode bijna 5 euro per maand aan premie voor een complete dekking.

Auto & verzekeringen

Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren