AVP aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een AVP?
Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren wordt ook wel AVP genoemd. Als iemand van je gezin een ongeluk(je) heeft veroorzaakt dan vergoedt deze verzekering de ontstane schade. Bijna iedereen in Nederland (96%) heeft wel een AVP.

AVP vergelijken op kwaliteit

Onderzoeksbureau Moneyview hield in 2014 een onderzoek onder 38 aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren. Ze kozen hieruit drie verzekeraars die de beste kwaliteit en flexibiliteit leverden en drie verzekeraars die het goedkoopst waren. In de categorie beste aansprakelijkheidsverzekering kwam de volgende verzekeraar naar voren: Turien & Co. Hun AVP bood een goede dekking bij kinderen die kwamen logeren, waarbij opgepast werd en bij spullen die uitgeleend werden. Ook de AVP verzekering van Nationale Nederlanden dekt een ongelukje tijdens een vriendendienst. Bijvoorbeeld als er een vaas gebroken wordt bij het helpen van een verhuizing.

Beste AVP van Consumentenbond

De Consumentenbond hield destijds een onderzoek naar de beste aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De bond onderzocht 36 verzekeraars en concludeerde dat allen een voldoende scoorden. De internetverzekeraars Verzekeruzelf en Zelf werden het minst goed bevonden.

Op reis

Geld terug bij vertraging met vliegtuig
Postcode Loterij koffer als handbagage?
Glamping
Reistips (zoals bankpas activeren buiten Europa)
Bus van Malaga naar Granada