Goedkope autoverzekering


Autoverzekering online afsluiten

Een goedkope autoverzekering via het internet is gemakkelijk geboekt maar kan omgekeerd ook weer snel geannuleerd worden. De wet geeft consumenten 14 kalenderdagen bedenktijd om zonder opgave van redenen kosteloos de verzekering te beƫindigen. Ook verzekeringen die persoonlijk op een kantoor zijn afgesloten kunnen binnen 14 dagen beeindigd worden.Regio bepaalt mede de laagste prijs

Welke verzekeraar de goedkoopste tarieven heeft is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie en de regio waar men woont. Er zijn vaak grote verschillen in premie voor dezelfde soort verzekeringen. Verzekeraars maken een beeld van de risico’s die je loopt. Zo bleek tijdens een onderzoek naar inboedelverzekeringen dat het prijsverschil tussen de goedkoopste verzekering en de allerduurste 4 x zo hoog was in dezelfde straat!

Goedkoop is geen duurkoop

Een voordelige autoverzekering met kwaliteit. Goedkoop is geen duurkoop. Dat is al verschillende keren gebleken uit onderzoeken onder autoverzekeraars. In 2011 was er een regressie analyse waarin het verband tussen prijs en kwaliteit werd onderzocht. Aangetoond werd dat een goedkope autoverzekering ook hoge kwaliteitsscores behaalden. In een vergelijkingsonderzoek van HoyHoy werden de conclusies van eerdere onderzoeken onderstreept: goedkoop is geen duurkoop. Sterker nog: er waren soms dure allrisk verzekeringen die minder dekking gaven dan een goedkope autoverzekering.

Goedkope autoverzekering bij internetverzekeraar
Veel klanten blijven voor een langere periode bij hun autoverzekeraar. Deels uit gewoonte omdat ze tevreden zijn. Maar ook omdat klanten denken dat een goedkoop merk minder betrouwbaar is of minder service geeft. Echter veel internetverzekeraars komen voort uit grote verzekeraars. Zo is Allsecur een onderdeel van het grote internationale verzekeringsbedrijf Allianz Group. FBTO en Inshared zijn merken van Achmea die de grootste verzekeraar van Nederland is. Internetverzekeraar Ditzo is onderdeel van ASR Nederland en deze is de grootste verzekeraar van Italie.