Goedkope autoverzekering

Autoverzekering online afsluiten

Een goedkope autoverzekering via het internet is gemakkelijk geboekt maar kan omgekeerd ook weer snel geannuleerd worden. De wet geeft consumenten 14 kalenderdagen bedenktijd om zonder opgave van redenen kosteloos de verzekering te beƫindigen. Ook verzekeringen die persoonlijk op een kantoor zijn afgesloten kunnen binnen 14 dagen beƫindigd worden.

Goedkope autoverzekering bij internetverzekeraar
Veel klanten blijven voor een langere periode bij hun autoverzekeraar. Deels uit gewoonte omdat ze tevreden zijn. Maar ook omdat klanten denken dat een goedkoop merk minder betrouwbaar is of minder service geeft. Echter veel internetverzekeraars komen voort uit grote verzekeraars. Zo is Allsecur een onderdeel van het internationale verzekeringsbedrijf Allianz Group. FBTO en Inshared zijn merken van Achmea die de grootste verzekeraar van Nederland is. HEMA autoverzekering is onderdeel is van Achmea. Internetverzekeraar Ditzo is onderdeel van ASR Nederland en deze is de grootste verzekeraar van Italie.

Goedkoop is geen duurkoop

Een voordelige autoverzekering met kwaliteit. Goedkoop is geen duurkoop. Dat is al verschillende keren gebleken uit onderzoeken onder autoverzekeraars. In een regressie analyse werd het verband tussen prijs en kwaliteit onderzocht. De uitkomst was dat een goedkope autoverzekering ook hoge kwaliteitsscores kon halen. In een vergelijkingsonderzoek van HoyHoy werden de conclusies van eerdere onderzoeken onderstreept: goedkoop is geen duurkoop. Sterker nog: er waren soms dure allrisk verzekeringen die minder dekking gaven dan een goedkope autoverzekering.

Regio bepaalt mede de laagste prijs

Welke verzekeraar de goedkoopste tarieven heeft is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie en de regio waar men woont. Er zijn vaak grote verschillen in premie voor dezelfde soort verzekeringen. Verzekeraars maken een beeld van de risico’s die je loopt. Zo bleek tijdens een onderzoek naar inboedelverzekeringen dat het prijsverschil tussen de goedkoopste verzekering en de allerduurste 4 x zo hoog was in dezelfde straat!

Verzekeringen

Oldtimerverzekering afsluiten
Fietsverzekering
Postcode Loterij koffer als handbagage?