HEMA verzekering

HEMA verzekering & Achmea
Ook voor verzekeringen kan men bij de HEMA terecht. De financiƫle partner van de HEMA was verzekeringsmaatschappij Aon. Na 6 jaar samenwerking werd besloten om uit elkaar te gaan. Sinds 2011 wordt de HEMA verzekering ondergebracht bij verzekeringsmaatschappij Inshared dat onderdeel is van Achmea. Verzekeraar Achmea is de grootste schadeverzekeraar in Nederland. Je zal dus mogen veronderstellen dat het wel goed zit als je een HEMA verzekering afsluit.

Zorgverzekering

De Consumentenbond maakte een eerste review van de zorgverzekering in november 2013. HEMA staat voor kwaliteit en een voordelige prijs maar is niet de goedkoopste verzekeringsmaatschappij. De allergoedkoopste zorgverzekering in Nederland heeft verzekeraar Zekur die vooral onder studenten en jongeren populair is. Deze verzekering is vooral een goede keus als je jong bent, gezond en niets mankeert. Vergelijkingssite Independer heeft 246 beoordelingen over de HEMA zorgverzekering. Slechts 6 mensen beoordelen de zorgverzekering als matig, onvoldoende of slecht. Het cijfer wat gegeven wordt is een 7.9. De klantenservice en declaraties scoren een 8.0. Een HEMA zorgverzekering is een vertrouwde verzekering tegen een billijke prijs.

Hema reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is veel voordeliger dan losse reisverzekeringen. Als je een paar keer per jaar naar het buitenland gaat (stedentrip, lang weekend, vakantie, zaken) dan is het gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten maar wel verstandig om te hebben. De verzekering dekt diefstal en schade door brand, waterschade en storm (minimaal windkracht 7). Heb je een eigen huis dan is een opstalverzekering doorgaans verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. De opstalverzekering wordt ook woonhuisverzekering genoemd. Inboedel in huis wat los staat en verplaatst kan worden valt onder de inboedelverzekering. Zaken die vast zitten aan het huis vallen onder de opstalverzekering (bijvoorbeeld tegelwerk, inbouwkeuken). Men kan kiezen uit verzekeringen met allrisk dekking of met een uitgebreide dekking. Belangrijk is dat je een verzekering afsluit die meegroeit met de waarde van je inboedel. De HEMA opstal- en inboedelverzekering zorgt ervoor dat je nooit onderverzekerd bent.