Inruilwaarde auto

gegarandeerde inruilwaarde bij ANWB

De ANWB heeft op zijn website een handige koerslijst die de waarde kan berekenen. Om de waarde van de auto te bepalen zijn de volgende zaken van belang: wat is het automerk, type, bouwjaar, bouwmaand, brandstof, transmissie en de uitvoering. De ANWB heeft tevens de ANWB Autoverkoopservice. De gratis versie van dit programma geeft een globaal beeld van de waarde na het opsturen van het kenteken en de kilometerstand. De betaalde versie kost 29.95 euro. Hierbij stuurt men foto’s op van de auto en vult men gegevens in. Na drie dagen ontvangt men dan per email een gegarandeerde bod waarbij nauwkeurig rekening is gehouden met de staat van de auto. Met dit gegarandeerde bod heb je een sterke troef in handen als je de auto wilt verkopen of inruilen bij een garage.

Inruilwaarde Bovag en Autoscout

Auto brancheorganisatie Bovag heeft een handige koerslijst waarmee de waarde van auto’s van 10 maanden tot 10 jaar oud opgezocht kan worden. Autoscout24 bepaalt de inruilwaarde op basis van de verkoopprijzen in de Autoscout24 database.

Citroen inruil + voordeel

Op de officiele website van Citroen kan men de inruilwaarde berekenen van Citroen auto’s. Als men de auto aan Citroen verkoopt en een nieuw model koopt kan er een inruilvoordeel gegeven worden tot 4000 euro. De korting bestaat uit een voordeelkorting en een afscheidspremie.

Waardebepaling door magazine Autoweek

Bij het magazine Autoweek kan men op basis van bouwjaar, model, kilometerstand en accessoires een waardebepaling van de auto opvragen. Het gebruikt hiervoor de database van Carbase. Bij de waardeindicatie wordt uitgegaan dat de verkoper een schadevrije auto heeft die goed onderhouden is.

Peugeot: wat is mijn auto waard?

Met de online taxatie module van Peugeot kan de verkoper de dagwaarde berekenen van een Peugeot.