Kilometerverzekering
In 2007 was het nog geen gemeengoed dat de verzekeringspremie steeg naarmate je meer reed. Slechts enkele verzekeraars deden het op deze wijze. In een artikel uit dagblad Trouw staat meer over deze kilometerverzekering. Er staat geschreven dat deskundigen de kilometerverzekering een goed plan vinden door de premie afhankelijk te maken van het rijgedrag. De wens is dat meer Nederlanders bewuster (is minder) gaan autorijden en dat er zo minder files en ongelukken zullen zijn. Ook kan het veranderde rijgedrag gunstig uitpakken voor het milieu.
Verzekeringspremie stijgt bij meer rijden
Uit onderzoek van de Consumentenbond (februari 2015) bleek dat bij veel autoverzekeraars de verzekeringspremie stijgt naarmate de bestuurder meer rijdt. Het grootste verschil in premie werd gevonden bij online verzekeraar PolisVoorMij. Het bedrijf is een gevolmachtigd dienstverlener en sluit autoverzekeringen af onder volmacht van twee verzekeraars. Hoewel Polisvoormij goede reviews heeft bleken de verschillen in premies voor de WA-verzekering erg groot te zijn. Iemand die veel op de weg is (meer dan 50.000km per jaar) betaalt 6x zoveel als een bestuurder die nauwelijks rijdt (tot 1000km). De meerderheid van de verzekeraars laat bestuurders meer verzekeringspremie betalen als er meer gereden wordt. Er zijn ook een aantal bekende verzekeraars die niet kijken naar het aantal kilometers wat gereden wordt bij de berekening van de premie. Dit zijn o.a de ANWB, Aegon, Avero Achmea, Centraal Beheer en Delta Lloyd. Bij de verzekeraars Route Mobiel en Zelf was het net omgekeerd. Bestuurders met een wa-verzekering betaalden minder aan premie als er veel werd gereden.
Auto & verzekeringen
Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren