Oldtimerverzekering afsluiten

Oldtimer

Een oldtimer is een automobiel die vaak niet meer gemaakt wordt en minimaal 15 jaar oud is. Het hangt van de verzekeraar af hoe deze de oldtimer bekijkt. Auto’s die 15 jaar oud zijn worden youngtimers genoemd. Is de auto ouder dan 25 jaar dan wordt het een oldtimer genoemd.

Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is goedkoper dan een gewone autoverzekering. Voorheen waren de oldtimers volledig vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Sinds 1 januari 2014 is de wet echter aangepast om geld te bezuinigen. Er zijn in Nederland zo’n 350.000 oldtimers waaronder Rolls Royce, Jaguar, Mini, Citroen, Peugeot, Cadillac en Chevrolet. De wet bepaalt nu dat alleen auto’s die ouder zijn dan 40 jaar volledig vrijgesteld zijn van motorrijtuigenbelasting. Auto’s tussen de 25-40 jaar moeten nu gedeeltelijk gaan meebetalen maar vallen voorlopig onder een overgangsregeling. Het maximumbedrag is dan 120 euro per jaar.

Oldtimerverzekering afsluiten

Unive heeft een speciale autoverzekering voor oldtimers. De WA-verzekering dekt de schade aan anderen. Bij de Volledig Casco krijgt u ook de schade aan uw eigen classic car vergoedt. Wilt u uw auto af en toe verhuren tegen betaling zoals voor een trouwerij? Sluit dan een aanvullende verzekering af.

Oldtimers

Mercedes 450 SEL
Franse oldtimers
Britse oldtimers
Rolls Royce oldtimers
SUV terreinwagen
Trouwauto huren