Oldtimerverzekering

Veel gemeenten stimuleren autorijders van oldtimers en oude voertuigen om deze als sloopauto te verkopen. Er wordt hiervoor subsidie gegeven. Zo hopen de gemeenten om de uitstoot van uitlaatgassen in de binnenstad te verminderen.

Oldtimerverzekeraars

Als men minder dan 5000km rijdt geeft de autoverzekeraar vaak een korting op de oldtimerverzekering. Bij de ANWB bijvoorbeeld bedraagt deze korting 10%; bovendien geven ze nog eens een extra 5% ledenkorting. Bij het afsluiten van een oldtimerzekering zitten wel een aantal beperkende voorwaarden. Allereerst dient men een normale auto te hebben naast de oldtimer. Als men in aanmerking wilt komen voor een Volledig Cascoverzekering dient de oldtimer getaxeerd te zijn door een erkende taxateur. Een schadebedrag wordt namelijk bepaald op basis van de taxatiewaarde en niet op de dagwaarde. Andere bekende oldtimer verzekeraars zijn de Europeesche, KNAC, de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) en TVM Verzekeringen. Op verzekeringensite.nl kan men een oldtimerverzekering vergelijken.

motor en brommer

Er zijn ook oldtimerverzekeringen voor motoren en brommers. Een oldtimer bromfietsverzekering is er voor brommers ouders dan 15 jaar zoals van Zundapp, Kreidler en Puch. Ook voor motoren ouder dan 25 jaar zijn er speciale voordelige verzekeringen. Internetverzekeraars kwamen goed uit een test van Kassa. Als men minder dan 5000 km rijdt op de motor dan krijgt men 25% korting op de premie.