Postcode Loterij koffer als handbagage?

mag het postcodeloterij koffertje mee bij ryanair?Postcode Loterij koffer als handbagage bij Ryanair?

Kan het handzame koffertje van de Postcode Loterij mee als handbagage bij Ryanair? Deze vraag wordt wellicht door duizenden mensen in Nederland gesteld als ze met Ryanair willen vliegen. Wij probeerden ons koffertje uit op Schiphol Airport toen we incheckten bij Ryanair. De Postcode Loterij koffer past niet als handbagage bij Ryanair!

De Officiƫle maten die Ryanair opgeeft zijn 55cm x 40cm x 20cm. Als je het koffertje van de Postcode Loterij meet dan is het vrij snel duidelijk dat het koffertje eigenlijk iets te groot is. Ryanair heeft bij de incheckbalies en de boarding gates een frame gemaakt waarin de handbagage moet passen. Zoals je ziet op de foto past het Postcode Loterij koffertje niet. Dit komt doordat het een diepte heeft van 22cm. Deze maat is normaal geen probleem maar Ryanair hanteert een strikte maat van 20cm. Bij andere budgetmaatschappijen is dit 25cm.

Als je de Postcode Loterij koffer niet incheckt en je wordt staande gehouden bij de boarding gate door een medewerkster van Ryanair dan moet je 50 euro te betalen (enkele reis). Het koffertje wordt dan naar de luchtruimbagage overgebracht. Check je het Postcodeloterij koffertje online in als bagage dan kost het koffertje 25 euro per enkele reis in het hoogseizoen. In het laagseizoen is het 15 euro per enkele reis.

Ryanair & toeslagen

Ryanair is de goedkoopste luchtvaartmaatschappij. Je kan vaak voor een paar tientjes al naar een bestemming in Europa vliegen. Handbagage tot 10kg is gratis. De keerzijde van deze goedkope tarieven zijn de hoge toeslagen als je bagage wilt meenemen, iets vergeten bent of iets verkeerd vermeld hebt. Een online naamswijziging kost 110 euro en op het vliegveld wordt hiervoor 160 euro gerekend. Een vlucht wijzigen kosten tussen de 40-60 euro in het hoogseizoen. Ben je net net te laat bij de incheckbalie (tot 40 minuten voor vertrektijd) en kan je niet meer mee? Dan kan je het geld terug krijgen minus minimaal 100 euro kosten. Bijboeken van bagage na de reservering van je vlucht kost ook extra geld.

Postcode Loterij koffer & Easyjet

Bij Easyjet zijn de maten voor handbagage 56cm x 45cm x 25cm. Bij Ryanair is dit een stuk kleiner (55cm x 40cm x 20cm). Bij de incheckbalie van Easyjet op Schiphol is een liggend frame waarin de handbagage geplaatst moet worden. Ik heb het Postcodeloterij koffertje uitgeprobeerd (juni 2015) en zoals te zien is op de foto past het koffertje. De koffer van de Postcode Loterij kan bij Easyjet dus meegenomen worden als handbagage.

mag het postcodeloterij koffertje mee bij easyjet?

Last minute groepsrondreizen vergelijken

– Op Goedkopegroepsreis.nl kan men meer dan 2000 groepsrondreizen vergelijken van Nederlandse touroperators. De kortingen variĆ«ren van een paar tientjes tot honderden euro’s per persoon. De hoogste korting loopt op tot 6000 euro voor rondreizen naar de pool.

IATA handbagage

De luchtvaartorganisatie IATA wilde in 2015 een internationale standaard introduceren voor de handbagage. Dit voorstel werd echter onmiddellijk afgewezen door enkele belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. De handbagage zou slechts 55 centimeter lengte, 35 centimeter hoogte en 20 centimeter breed mogen zijn (38.5 liter). Een groot deel van de handbagage zou dan te groot zijn en wereldwijd zouden mensen allemaal nieuwe koffertjes moeten aanschaffen. Zelfs Ryanair (44 liter) hanteert nog minder strikte maten als de IATA voorstelde.

Transavia handbagage

De maximale maten van de handbagage bij Transavia zijn 55cm x 40cm x 25cm. Het gewicht mag maximaal 10kg zijn. Hebben de passagiers teveel hangbagage dan kan de crew beslissen dat de grootste koffertjes naar de bagage in het luchtruim worden overgebracht. Handbagage met een maat van 45cm x40cm x 25cm kan onder de stoel en zal daarom nooit uit de cabine worden verplaatst.

Corendon

Bij Corendon mogen passagiers handbagage meenemen dat maximaal 55cm x 35cm x 25cm groot is. Het gewicht mag niet meer zijn dan 7kg. Boeken, laptops en fotocamera’s dienen in de handbagage te worden opgeborgen. Als er bij de boarding gate geconstateerd wordt dat de handbagage te groot is dan kan men een boete krijgen van 75 euro.

Vakantie

Bus naar Granada
Trein Cordoba – Sevilla
Populaire vakantielanden