Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Je kan op het internet bij honderden verzekeraars en intermediairs een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Waar moet je opletten als je een dergelijke verzekering wilt afsluiten?

uitsluiting & wachttijd
Allereerst is het belangrijk om te weten wat er precies gedekt wordt. Een rechtsbijstandverzekering kan niet voor allerlei geschillen gebruikt worden. Bijvoorbeeld de kosten voor een advocaat bij echtscheiding worden bijna nooit vergoed. Hooguit is er een vergoeding voor kosten van mediation. Vaak is er een wachttijd voordat men een beroep kan doen op de verzekering. Als er een bestaand geschil is met iemand anders dan heeft het geen zin om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Alleen bij nieuwe gevallen kan men (na de wachttijd) een beroep doen op de verzekering. Vaak bestaat de rechtsbijstandverzekering uit modules en heeft men (net als bij een reisverzekering) de optie heeft om bepaalde modules mee te verzekeren. Vergelijk goed welke modules nuttig kunnen zijn en welke overbodig. Iemand die met pensioen is heeft weinig aan een module over geschillen op het werk.

Vergoeding advocaatkosten
De rechtsbijstandsverzekeraar bepaalt doorgaans de keuze van de advocaat die u bijstaat. De vergoeding voor advocaatkosten is dan het hoogst. Als men zelf een advocaat wilt kiezen dan is de vergoeding voor advocaatkosten vaak een stuk lager en wordt soms ook een eigen bijdrage gevraagd.
Beste rechtsbijstandspolis

De Consumentenbond onderzocht in mei/juni 2015 meer dan 30 gezinsrechtsbijstandspolissen. Als beste uit de test kwam de rechtsbijstandspolis van ABN AMRO met een 7.9. Zeven rechtsbijstandspolissen scoorden een 7.6 onder wie Nationale-Nederlanden, Centraal Beheer Achmea, Das, Delta Lloyd en AON Direct.

Verzekeringen

Oldtimerverzekering afsluiten
Goedkoopste AVP
Verzekeringsfraude
Uitvaartverzekering
Schade claimen bij reisverzekering
Verzekeringsmaatschappijen
Caravanverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)