Reistips en bankpas

Bankpas aanzetten

Ga je op vakantie buiten Europa? Denk dan aan de bankpas aanzetten. Bij een bankpas is het betaalprofiel vaak standaard op ‘Europa’ ingesteld. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je dit betaalprofiel wijzigen anders kan je geen geld pinnen op je vakantiebestemming. Het eenvoudigst is dit online te regelen door in te loggen in je bank account. Het is ook telefonisch mogelijk. Er worden dan wel een aantal controle vragen gesteld om zeker te zijn dat men de juiste persoon aan de telefoon heeft. Heb je een creditcard bij je dan heb je tenminste een back-up mocht je niet gelijk kunnen bellen. Voor het pinnen bij een geldautomaat worden wel hogere kosten gerekend als je een creditcard gebruikt.

Inchecken soms verplicht

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kan je zelf inchecken en je zitplaats uitzoeken. Bij sommige maatschappijen zoals Ryanair is zelf inchecken zelfs verplicht evenals het uitprinten van je boardingpas. Kom je op het vliegveld en heb je dit vergeten dan worden er fikse toeslagen berekend. Vergeet ook niet je koffer in te checken want hier moet extra geld voor betaald worden. Handbagage wordt bij budget vliegtuigmaatschappijen streng gecontroleerd. Als de handbagage te groot is dan moet deze naar het vrachtruim en moet er minimaal 50 euro worden bijbetaald. De minst grote handbagage mag je meenemen bij Corendon en Ryanair. Het Postcodeloterij koffertje kan bij Ryanair (formeel) niet mee als handbagage.

Parkeren op Schiphol

De parkeerterreinen op Schiphol zijn het meest dichtbij, kwalitatief goed maar ook het duurst. Er zijn tal van vergelijkingssites en parkeerbedrijven die ook parkeerruimte aanbieden rondom Schiphol. De prijzen zijn soms een stuk goedkoper als op Schiphol. Lees wel goed de voorwaarden en zoek naar reviews over de parkeeraanbieder. De laatste tijd zijn verschillende parkeerbedrijven negatief in het nieuws gekomen. Auto’s van klanten werden gebruikt voor prive gebruik en stonden op de openbare weg gestald (ipv een afgesloten parkeerplaats).

Op reis

Geld terug bij vertraging met vliegtuig
Postcode Loterij koffer als handbagage?
Glamping kamperen in luxe tenten
Bus van Malaga naar Granada