Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluiten
Een reisverzekering dekt medische hulp en schade aan je bezittingen op reis. De verzekering is niet verplicht maar wordt sterk aanbevolen als mensen op vakantie naar het buitenland gaan. Een zorgverzekering dekt onvoorziene noodzakelijke medische kosten. Veel medische kosten vallen echter niet onder de zorgverzekering zoals repatriƫring naar Nederland als een gezinslid een ongeluk heeft gehad. Het is mogelijk om een aanvullende verzekering bij de zorgverzekering te nemen. Echter vaak dekt deze aanvullende verzekering niet alle kosten.

Een goede reisverzekering dekt wel alle kosten inclusief het eigen risico van de zorgverzekering. Ga je meerdere keren op vakantie per jaar dan kan een doorlopende reisverzekering de beste keus zijn.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is de beste keus als je een paar keer per jaar op vakantie gaat. Bijvoorbeeld als je drie keer per jaar een weekje weg gaat naar het buitenland dan zal de doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan 3 x een losse reisverzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering afsluiten kan om verschillende redenen nuttig zijn. Deze verzekering biedt financiƫle bescherming in geval je jouw geplande reis of vakantie moet annuleren of onderbreken. Het Denk hierbij aan onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, een ongeval, overlijden van een familielid of reispartner of andere noodsituaties.