Reisverzekering

Reisverzekering afsluiten

Gaat men meerdere keren per jaar een weekje weg of drie weken achter elkaar dan is de doorlopende verzekering waarschijnlijk de beste keus. Een doorlopende reisverzekering kost globaal een tientje per maand voor een gezin. Bijzondere zaken als wintersport en duiksport moeten apart worden bijverzekerd. Een kortdurende reisverzekering is over het algemeen vrij duur. Als een gezin drie weken op vakantie gaat is het meestal goedkoper om een doorlopende verzekering af te sluiten. Onderzoek toont aan dat er grote verschillen bestaan in prijs tussen de diverse reisverzekeringen.

Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Deze hoeven niet allemaal meeverzekerd te worden. Een goede dekking voor geneeskundige kosten is uiteraard erg belangrijk. Niet alleen in Amerika maar ook in verschillende landen in Europa kunnen de medische kosten veel hoger uitvallen als in Nederland. In Turkije en Spanje worden zieke toeristen nogal eens meegenomen naar prive klinieken. Cash geld meeverzekeren en een ongevallendekking zijn vaak overbodig. Ga je alleen op vakantie in Nederland dan is zo’n verzekering eigenlijk niet nodig. Een annuleringsverzekering wordt aanbevolen bij dure reizen. Bij goedkope reizen kan het risico meestal zelf gedragen worden.

Allrisk annuleringsverzekering

Onlangs werd een nieuw type verzekering geintroduceerd: de allrisk annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt meer mogelijkheden om je vakantie te annuleren. Niet alle reiskosten worden vergoed. De klant krijgt 75% van het geld terug. Nu is het zo dat de overheid eerst een negatief reisadvies moet uitgeven wil de touroperator je reis gratis annuleren als het onrustig is in je vakantieland. Is er een calamiteit geweest op je vakantiebestemming en wil je er liever niet meer naar toe gaan? Met de allrisk annuleringsverzekering annuleer je deze reis zonder moeite. Een aantal zaken zijn wel uitgesloten zoals regenachtig weer op je vakantiebestemming of als je gewoon geen zin meer hebt om op vakantie te gaan.

Vakantie: glamping, Postcodeloterij koffertje, vertraging vliegtuig, reistips, fiets reisverzekering