Schade claimen bij reisverzekering

Schade claimen & reisverzekering

Volgens een onderzoek van verzekeraar Zelf.nl claimen veel vakantiegangers hun verloren eigendommen niet bij de reisverzekering als ze op vakantie zijn in een exotisch oord. De grote meerderheid (85%) heeft wel een reisverzekering. Echter de mensen verwachten vaak weinig geld terug te krijgen, vinden het teveel werk of vergeten het bij thuiskomst. Een uitzondering wordt gemaakt voor paspoorten en koffers. Zonnebrillen en gadgets worden veel minder opgegeven bij de verzekering als ze verloren zijn. De vakantiegangers zijn verder slecht op de hoogte van de polisvoorwaarden en schatten hun eigendommen te laag in bij het schade claimen.

Eigen risico & afschrijving

Ik las zelf niets in het artikel over de invloed van het eigen risico en de afschrijving. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico tot 100 euro. Verloren of gestolen spullen ouder dan twee jaar worden voor de dagwaarde vergoed. De afschrijving op zaken die ouder zijn dan een jaar is best groot. Hoeveel vakantiegangers zullen dan iets claimen dat 2 jaar oud is, waarvan geen bon meer is en met een eigen risico van 100 euro? Als je een weekje vakantie hebt; hoeveel kostbare tijd wil je opofferen voor een aangifte bij de politie? Dan moet de schade toch aanzienlijk zijn wil je er werk van maken. Omdat er met sommige zaken veel gefraudeerd werd zijn verzekeraars ook strenger geworden in de afhandeling van schades. Van populaire spullen als smartphones, dure zonnebrillen en tablets wordt een aankoopbon verwacht en een officiele aangifte.

Moeilijk schade claimen bij reisverzekering?

Mensen claimen wellicht ook minder snel (kleine) spullen bij een verzekeraar omdat ze denken dat het lastig wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de reviews van de HEMA reisverzekering; daar staan toch redelijk wat klachten op van klanten die wel claimden maar geen vergoeding kregen. Iemand schrijft dat hij schade had maar dat het gebroken wiel van de koffer onder het eigen risico viel en de verloren tablet onder de uitzonderingen viel die niet vergoed werden.

Auto & verzekeringen

Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren