Shortlease

Shortlease, lease, autohuur

Shortlease is een zakelijke huurovereenkomst voor een korte periode. De regeling is interessant voor startende ondernemers en voor bedrijven die snel een auto nodig hebben. Bij gewoon leasen zit je minimaal 12 maanden vast aan een contract. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand waarna men het contract per dag op kan zeggen.

Een huurauto kan ook voor 1 maand gehuurd worden maar is aanmerkelijk duurder dan shortlease. De minimale contractduur hangt af van het leasebedrijf. Bij sommige leasemaatschappijen moet men minimaal 6 maanden een auto huren. Ondernemers die bij de KvK staan ingeschreven en geen negatieve BKR notering hebben komen in aanmerking voor een shortlease auto. Wel kan er een borgsom verlangd worden.

Aanbiedingen met prive leasen

De consumentenbond vergeleek enige tijd geleden de voor- en nadelen van prive lease. Voor autorijders die weinig kilometers maken of slechts af en toe een auto nodig hebben is private lease een prima alternatief. Prive lease is meestal goedkoper dan wanneer je een auto koopt met een goedkope lening. Mensen die van hun spaargeld een auto kopen zijn daarentegen beter af dan met een lease constructie. Bij lease aanbiedingen moet goed vergeleken worden welke zaken inbegrepen zijn in de leaseprijs. Er zijn grote verschillen in dienstverlening. Uit onderzoek van TrendsinAutoleasing bleek dat bij een derde van de lease aanbiedingen reparatie, onderhoud en banden niet was inbegrepen. Bij 38% wordt er geen vervangende auto aangeboden.

Shortlease Directlease

LeasePlan Corporation is de wereldmarktleider in operationele autoleasing. Leaseplan Shortlease biedt twee auto’s aan. Het goedkoopst is de Peugeot 208 (20% bijtelling, benzine) vanaf 399 euro per maand. De Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI is een plug-in hybride electrische auto (PHEV) met 7% bijtelling. De wagen is beschikbaar vanaf 699 euro per maand. Er zijn vier kilometerbundels. De minimale contractduur is 6 maanden en is daarna per dag op te zeggen.