Sloopauto

sloopauto verkopen & subsidie

Van 2009 tot 2010 was er in Nederland de Nationale Sloopregeling voor sloopauto’s. Het ministerie van VROM stelde een subsidie van 65 miljoen euro beschikbaar. Oude en vervuilende auto’s konden ingeleverd worden en vervangen voor een schonere auto. Dit mocht ook een tweedehands exemplaar zijn. De sloopregeling was een succes want er werden in een jaar tijd meer dan 80.000 wagens ingeleverd. Er waren 5 verschillende categorien. De hoogste slooppremie werd gegeven voor bestelauto’s met een dieselmotor en een gewicht van 1800 kg en hoger. Schadeauto’s waren ook toegestaan mits ze konden rijden en geen WOK (wachten op keuring) status hadden.

Sloopauto Amsterdam

In Amsterdam was zelfs een extra autoslooppremie te verdienen van 250 – 1000 euro die bovenop de Nationale Sloopregeling kwam. De gemeente Amsterdam had hiervoor 6 miljoen euro gereserveerd waarmee duizenden auto’s konden worden opgekocht. Daarnaast was er een aparte regeling voor mensen die hun oude auto wegdeden en geen vervangende auto kochten. De regeling was bedoeld om de echt verontreinigde auto’s aan te pakken en van de weg te halen.

Sloopregeling in de Randstad

Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben in 2015 nog sloopregelingen om zo de luchtkwaliteit in de steden gezonder te maken. In Rotterdam kan de slooppremie oplopen tot 2500 euro voor een zware diesel bestelauto. Auto’s dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen waaronder minstens een maand APK gekeurd te zijn. Autorijders in Rotterdam die een 100% elektrische auto terug kopen krijgen zelfs een extra premie. De subsidie voor het laten slopen van oude auto’s in Den Haag is per 1 januari 2015 gestopt. De lopende aanvragen worden nog afgehandeld. Ook in Utrecht loopt de sloopregeling af. Aanvragen kunnen nog tot 30 juni 2015 worden ingediend. De maximale slooppremie is 1250 euro voor dieselauto’s met een Datum Eerste Toelating (DET) van voor 2001.

Sloopauto verkopen

Als de gemeente geen goede subsidieregeling heeft is het natuurlijk altijd mogelijk om de wagen te verkopen bij een lokale autosloperij. De prijs die je ervoor vangt hangt af van het model en de staat waarin het verkeert. De bruikbare auto onderdelen worden door de autosloperij doorverkocht aan andere particulieren of bedrijven. Het restant wordt uit elkaar gehaald en gerecycled. Het metaal gaat in een shredder waarna het tot een klein pakketje wordt vermalen. Andere niet bruikbare onderdelen worden apart opgeslagen zoals glas, olie en banden en uiteindelijk vervoerd naar speciale recyclingbedrijven.

Auto & verzekeringen

Goedkope autoverzekering
Zuinige auto
Taxi Schiphol
Winterbanden
Gehandicapten auto
Bijtelling
Parkeren
Auto tunen
Autorijschool zoeken
RDW en kenteken