Taxi Schiphol

Via de officiele website van Schiphol.nl kunnen er een taxi Schiphol gereserveerd worden. Het goedkoopst is de gedeelde taxi. Deze auto haalt onderweg ook andere passagiers op waardoor de reistijd maximaal anderhalf keer zo lang is als een rechtstreekse rit. Ter voorbeeld; de prijs voor de gedeelde taxi van Rotterdam CS naar Schiphol is 48 euro. Een prive taxi (die rechtstreeks rijdt) van Rotterdam CS kost 104 euro. Er kunnen dan tot 4 personen mee voor dit tarief.

Een koffer en handbagage zijn standaard inbegrepen. Een extra koffer maakt de gedeelde rit aanmerkelijk duurder. De prijs wordt dan verhoogt naar 64 euro. Rolstoelen kunnen niet meegenomen worden met een gedeelde taxi. De taxi Schiphol Business is een luxe wagen die bedoeld is voor zakelijke reizigers die comfortabel willen reizen. Een rit Rotterdam CS – Schiphol kost 126 euro met de Business Taxi en er mogen tot 6 extra koffers gratis meegenomen worden.

Vergelijking taxi Schiphol

Wat kost een taxi die geboekt wordt op het internet? RCT Taxi is de grootste taxicentrale van Rotterdam die behalve met gewone auto’s ook speciaal aangepast rolstoelvervoer heeft en 8-persoonsbusjes. Een prive taxi van RCT Rotterdam die vanuit de binnenstad naar Schiphol Airport rijdt kost 58 euro voor een persoon. Twee personen betalen samen 75 euro en de ritprijs voor vier personen is 85 euro. Vijf tot acht personen betalen samen 95 euro. Het bedrijf is aangesloten bij de Geschillencommissie Taxivervoer. Vergeleken met de wagens van Schiphol.nl is taxibedrijf RCT Rotterdam dus beduidend goedkoper. Taxibedrijf Rijnmond vraagt voor een enkele rit Rotterdam – Schiphol Airport tot 95 euro voor 4 personen.

Met de trein naar Schiphol

Vliegveld Schiphol is met de trein 24 uur per dag te bereiken vanuit de grote steden in de Randstad. ’s Nachts rijdt de trein een keer per uur tussen Rotterdam CS, Gouda, Den Haag HS, Leiden en Schiphol. Een tweede route is Utrecht CS, Amsterdam CS en Schiphol. Een enkeltje Rotterdam CS – Schiphol kost 11.90 euro. Met 40% korting is de prijs 7.10 euro. Een enkeltje vanuit Vlissingen, Maastricht of Groningen kost 25 euro en met korting 15 euro. Heb je geen kortingspas dan kan het interessant zijn om een kaartje online te boeken bij de Spoordeelwinkel. Dit is een website van de NS waar je goedkoop treinkaartjes kan kopen voor citytrips, uitjes en voor evenementen. Een dagretour met een aanbieding voor een lunch in La Place wordt regelmatig voor 18 euro verkocht.

Een week vakantie

Als u een weekje weg gaat en de goedkoopste prijs wilt dan is zelf rijden met de auto naar Schiphol vaak het goedkoopst. Een week parkeren op het parkeerterrein van de luchthaven kost bijna 50 euro (online reserveren). Een gratis bus brengt klanten 24/7 uur naar de vertrekhal. De sleutel van uw auto houdt u zelf.

Vakantie: glamping, Postcodeloterij koffertje, vertraging vliegtuig, reistips, fiets reisverzekering