Trein Cordoba Sevilla

treinstation cordoba
Trein en busstation in Cordoba
Het trein- en busstation liggen net buiten het centrum van Cordoba. Het historisch centrum waar veel hotels zijn gevestigd ligt aan de rivier. Als je Google’s map er bij pakt zal je zien dat veel accommodaties binnen een straal van 2km liggen. Het is dus goed te doen om naar je accommodatie te lopen. Toen wij in juli 2015 met de bus van Granada in Cordoba aankwamen hebben we direct een taxi gepakt naar ons hotel bij de moskee. De temperatuur in Cordoba kan zomers oplopen tot wel 44 graden.

Trein Cordoba Sevilla

Na twee keer met de bus gereisd te hebben namen we de trein van Cordoba naar Sevilla. Het duurst is een kaartje voor de hogesnelheidstrein (AVE). De reistijd met de hogesnelheidstrein is ongeveer 45 minuten. Er zijn drie verschillende klassen. De klasse ‘Turista’ kost 30 euro, Turista Plus 36 euro en Preferente kost 50 euro. Goedkoper is de Intercity (AVANT) trein. Een kaartje voor deze Intercity kost 20.80 euro en de reistijd is bijna hetzelfde als met de hogesnelheidstrein. Het goedkoopst zijn de MD treinen die ruim 13 euro kosten en een reistijd hebben van 81 minuten. Op het treinstation van Cordoba is een security check. Alle bagage moet door een scan bij de ingangen van het perron.

Bus Cordoba Sevilla

De bus is een goede keus om naar Sevilla te reizen vooral omdat het busstation op loopafstand ligt van het stadscentrum. Het busstation in Sevilla is gelegen op Plaza de Armes nabij de rivier. Het treinstation ligt een stuk verder buiten het centrum. Een buskaartje van Cordoba naar Sevilla kost ongeveer 12.50 euro. Er rijden alleen gewone bussen tussen Sevilla en Cordoba en geen (luxe) Supra bussen. De reistijd met de bus ligt tussen de 1.45 minuten en 2 uur en is hiermee wel een stuk langer als de trein. Ook tussen Malaga Airport en Granada rijden luxe bussen met business class stoelen en gratis wifi.

hogesnelheidstrein van Cordoba naar Sevilla

Op reis

Geld terug bij vertraging met vliegtuig
Postcode Loterij koffer als handbagage?
Reistips (zoals bankpas activeren buiten Europa)

Auto & verzekeringen

Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Gehandicapten auto, Parkeren