Trouwauto huren

Trouwauto huren: een aantal tips
Je trouwdag moet perfect zijn en uiteraard wil je dan ook een mooie trouwauto geregeld zien. Er zijn wel een aantal zaken waaraan je moet denken voordat je een auto huurt. Ten eerste; wat is het maximale budget voor de huur van de trouwauto? Willen jullie een limousine of een gewone wagen? Bij een limousine is vaak een chauffeur inbegrepen. Is er een minimum leeftijd en hoelang moet je al een rijbewijs hebben om erin te mogen rijden? Hoe moet de autohuur betaald worden? Is dit vooraf, achteraf, per bank of alleen met een creditcard?

Een vlotte cabriowagen die je zelf bestuurt is best cool maar je bent wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Wat als het regent? Dan is het rijden in zo’n wagen een stuk minder avontuurlijk. Moet de auto wat aangekleed worden met bloemen, blikjes of zonder versiering? Even een ritje vooraf rijden kan ook geen kwaad. Dan ben je niet geheel onbekend met het besturen van de wagen op deze belangrijke dag. Ook aan de gasten van de bruiloft moet worden gedacht. Regel je gezamenlijk vervoer of moeten ze zelf rijden in hun auto’s?

Oldtimers huren
Sommige autoverhuurders bieden exclusieve trouwauto’s aan en oldtimers. Een aantal modellen uit deze luxe klasse zijn een A-Ford (uit 1930), Rolls Royce Silvercloud, Excalibur Pheaton Cabrio of een Bentley. De wagens worden verhuurd inclusief chauffeur.

Limousine huren
Er zijn tientallen adressen in Nederland waar een limousine gehuurd kan worden. Het is verstandig om vooraf een aantal offertes op te vragen bij autoverhuurders in de buurt. Op het internet staan op diverse sites wat prijzen vermeld. Het eerste uur voor een standaard limousine is ongeveer 125 euro. Het vervolg uur kost 85 euro. Een Hummer limousine is al beschikbaar voor 165 euro maar er is wel een minimum verhuurprijs van 350 euro. In de Hummer Mega Limousine kunnen maar liefst 16 personen vervoerd worden. Als je een limousine gaat huren kijk dan of het bedrijf is aangesloten bij de geschillencommissie taxivervoer.

Limousine bus
De limousine verhuurbedrijven verhuren vaak ook luxe limousine bussen. Zo is de Gold Vip Coach uitgerust met 28 witte lederen fauteuils, een bar en internet. De Experience Theatre VIP Coach ziet eruit als een prachtige lounge met talloze LCD schermen. Er kunnen 35 mensen zitten. Een stap groter is de Reference VIP Coach die 50 plaatsen heeft en allerlei voorzieningen aan boord heeft. De grootste bus is de Double Diamond VIP Coach met maar liefst 90 zitplaatsen, keuken, LCD schermen en koelkasten.

Oldtimers

Mercedes 450 SEL
Franse oldtimers
Britse oldtimers
Rolls Royce oldtimers
SUV terreinwagen