Verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven & branchevereniging

Er zijn meer dan 450 verhuisbedrijven in Nederland. Misschien dat je van kennissen of familie goede ervaringen van een bedrijf hebt gehoord. Als je geen aanbeveling hebt hoe weet je dan of je een verhuisbedrijf goed en betrouwbaar is? Dit kan allereerst door te na te gaan of het verhuisbedrijf aangesloten is bij de branchevereniging Erkende Verhuizers.

Ondernemingen die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten kunnen garanties geven over de verhuizing. Als het verhuizer failliet zou gaan dan wordt de verhuizing overgenomen door een ander verhuisbedrijf dat ook bij de organisatie is aangesloten. De huisraad is tot 100.000 euro verzekerd. Tevens worden aanbetalingen aan de verhuizer tot 1000 euro gegarandeerd door de branchevereniging. Erkende Verhuizers heeft een eigen opleidingsinstituut opgericht. Hier krijgen personeelsleden van de ondernemingen trainingen in communicatie, inpakken- en uitpakken van de huisraad en verantwoord tillen. Op de site staan de adressen van de 250 aangesloten verhuisbedrijven. Ook is er een handige checklist te downloaden over de verhuizing. Hierop staat alles vermeld wat men stapsgewijs moet doen.

Wat kost een verhuizing?
De branchevereniging schrijft dat een verhuizing maatwerk is en dat er geen standaard tarief te geven valt. Behalve de hoeveelheid huisraad is ook van belang de afstand tussen de oude en nieuwe woning. In het weekend verhuizen is bovendien duurder dan doordeweeks. Geinteresseerden kunnen een verhuisofferte aanvragen bij een aantal leden in de buurt.

Zelf verhuizen
zelf verhuizen door busje huren
Het goedkoopst is door zelf te verhuizen en een busje te huren bij een autobedrijf. Behalve de huur moet men ook de brandstof betalen. Verhuisdozen zijn in de bouwmarkt te koop. Een verhuiscontainer is een goede keus als je niet zelf wilt gaan rijden maar de verhuiskosten toch wilt beperken. Door alles zelf in- en uit te pakken bespaar je veel geld op je verhuizing. Het verhuisbedrijf brengt de verhuiscontainer en vervoert deze naar de nieuwe woning.

Meubels opslaan
Als je ervoor kiest om je meubels op te slaan kies dan voor een opslag die bekend is van naam en het liefst die aangesloten is bij een branchevereniging. Dit is erg belangrijk zeker als je een kostbare huisraad hebt. Bekende namen van self-storage zijn Shurgard, Citybox, Bo-rent en Allsafe. Deze ondernemingen hebben tientallen vestigingen door heel Nederland. Kijk uit met aantrekkelijke aanbiedingen van self-storage bedrijfjes die onbekend zijn. Het komt regelmatig voor dat mensen na de verhuurperiode ontdekken dat het bedrijfje verdwenen is net zoals alle opgeslagen huisraad. Opslaan bij een vertrouwde naam is duurder maar geeft meer zekerheid.