Pensioen en uitvaartverzekeringen van ASR
Sinds de economische crises in 2008 is de Nederlandse Staat 100% aandeelhouder van verzekeraar ASR. Het gaar inmiddels weer goed met ASR. Het bedrijf maakte in 2014 een nettowinst van 381 miljoen euro. ASR kon hierdoor in de eerste helft van 2015 twee andere verzekeraars overnemen om zo zijn positie in de markt te verstevigen. In mei werd pensioenverzekeringsmaatschappij De Eendracht gekocht voor het symbolische bedrag van 1 euro. De pensioenverzekeraar stond er slecht en had dringend financiele hulp nodig. De solvabiliteit van de Eendracht was gezakt naar 80%-87% terwijl een percentage van 175% als grens wordt gezien. ASR zal het bedrijf gaan herkapitaliseren zodat het weer gezond wordt.
In juni 2015 kocht ASR ook alle aandelen van de uitvaartverzekeraar Axent. Met 2.3 miljoen begrafenispolissen is Axent een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartverzekeraar keert geld uit wat klanten vrij kunnen besteden. ASR heeft met Ardanta al een bedrijf in uitvaartverzekeringen. De bedoeling is om Axent te laten integreren in Ardanta.
AEGON verzekeringen
De naam AEGON komt voort uit de fusie van de verzekeraars AGO en ENNIA in 1983. Het bedrijf is sindsdien enorm gegroeid. Behalve schadeverzekeringen doet Aegon ook in pensioenen, hypotheken, autoverzekeringen en vermogensbeheer. De omzet van Aegon in 2014 was meer dan 30 miljard euro en er werd een onderliggende winst voor belastingen van 469 miljoen euro euro behaald. In juni 2015 werd een belang genomen in de Franse vermogensbeheerder La Banque Postale. Deze Franse bank behoort tot de grootste vermogensbeheerders van Frankrijk. Voor 150 miljoen euro kreeg Aegon een belang van 25% in La Banque Postale en dit werd door analisten als een redelijk goede deal gezien.
Chinese verzekeraar koopt Vivat (Reaal)
Door miljarden verliezen in de vastgoeddivisie Property Finance kwam SNS in onoverkomelijke problemen. In 2013 werd het concern door de Nederlandse overheid genationaliseerd. SNS Reaal was de verzekeringstak van de SNS bank. Merknamen van deze verzekeraar waren Reaal, Zwitserleven en Route Mobiel. SNS Reaal kreeg in juli 2014 een nieuwe naam: Vivat Verzekeringen. In februari 2015 werd bekend dat Vivat Verzekeringen verkocht zal worden aan het Chinese verzekeringsbedrijf Anbang. De prijs is slechts 150 miljoen wat ver onder de boekwaarde ligt. De reden is dat de Chinezen een bedrag tussen 1 miljard euro in Vivat zullen moeten stoppen om de balans weer in evenwicht te brengen.
Automotive
Autorijschool zoeken, Schadeauto kopen, Sloopauto, RDW en kenteken, Zuinige auto, Schadevrije jaren, Auto tunen, Taxi Schiphol, Bijtelling, Winterbanden, Trouwauto huren, Parkeren