Verzekering occassion

Het minst leuke van een nieuwe auto kopen is toch wel de autoverzekering. Het uitzoeken van de juiste autoverzekering kost vaak best wat tijd en daarom wordt het vergelijken van de autoverzekeringen overgeslagen. Vooral het vergelijken van verschillende aanbieders kan best een klus zijn, laat staan om de juiste informatie over schadevrije jaren boven tafel te krijgen. Helaas is er nog geen centrale administratie van verzekeraars voor schadevrije jaren, waardoor je vanuit je verzekeraar of leasemaatschappij een verklaring moet krijgen voor alle schadevrije jaren die je hebt opgespaard in de loop van de tijd.

Wanneer je een occasion koopt, moet je op veel verschillende dingen letten. Zo is een aankoopkeuring occasion aan te raden om de staat van de auto te laten beoordelen door een onpartijdige partij. Belangrijkste is dat nadat je de occasion hebt gekocht je eerst met de verzekering gaat bellen voordat je wegrijdt. Hoewel de auto in principe nog verzekerd is de hele dag vanuit de verkopende partij, zowel bij particuliere koop als bij een garage, is het zaak direct je verzekering te bellen.

Vaak kun je al van tevoren je verzekering bellen om de dit voor te bereiden. Je kunt dan alvast je gewenste verzekering doorgeven, het kenteken en je eigen gegevens. Na de daadwerkelijke occasion kopen krijg je dan van de verkopende partij de RDW codes die de verzekeraar nodig heeft om de verzekering daadwerkelijk in te laten gaan.

Bij een occasion is het dus zo dat je al wel je verzekering van tevoren kunt voorbereiden, maar na de aankoop moet je altijd nog de verzekeraar bellen om de verzekering in te laten gaan. Denk niet dat het maar een klein stukje naar huis is, dus dat kun je thuis wel doen. Mocht je zonder verzekering rondrijden is dat zowel een zeer hoge bekeuring alsook het enorme risico bij een aanrijding. Veroorzaak je letsel zonder verzekering, ga er dan maar vanuit dat je de rest van je leven aan het afbetalen bent om de veroorzaakte schade terug te betalen aan de verzekering.

Auto & verzekeringen

Verkoop tweedehands auto’s groeit
Sloopauto verkopen