Vrachtwagen

Gebruikte vrachtwagen kopen

Op de website van Truckstore kan men tweedehands vrachtauto’s, opleggers en aanhangers kopen. De site adverteert zichzelf als de grootste bedrijfswagen handelaar van Europa. De vrachtwagens staan op 27 verschillende locaties in 13 landen. Veelgevraagde wagens zijn betonmixers, diepladers, kippers, trekkers, tankwagens en vrachtauto’s met laadbak of een gesloten opbouw. Met de truckletter kunnen aantrekkelijke aanbiedingen gestuurd worden waarbij de ontvanger zelf kan aangeven hoevaak er een nieuwsbrief verstuurd mag worden. Er is een gemiddelde voorraad van 4000 bedrijfswagens. De voertuigen zijn in verschillende kwaliteitsklassen onderverdeeld en op de vestiging zijn ervaren adviseurs. Truckstore kan ook de financiering en leasing verzorgen. Het bedrijf is onderdeel van het Daimler concern (Mercedes Benz).

Mercedes Benz vrachtwagen

Mercedes Benz biedt op haar website diverse type vrachtwagens aan voor verschillende branches. De Arocs is een vrachtwagen die speciaal uitgerust is voor de bouw met voor het bouwverkeer afgestemde rijprogramma’s. Voor het langeafstandstransport is de nieuwe Actros erg geschikt door zijn groot laadvermogen en brandstof besparende motor. De Antos is een truck die ontwikkeld is voor het distributietransport.

Ondernemersvereniging EVO

De belangen van de transportbedrijven worden vertegenwoordigd door de Eigen Vervoerders Organisatie (EVO). De ondernemersvereniging werd opgericht in 1940 door een samenvoeging van organisaties. Sindsdien is er het nodige veranderd in de organisatie maar de naam is behouden gebleven. Tegenwoordig vertegenwoordigt EVO 15.000 handels- en productiebedrijven in 300 verschillende branches. Bijelkaar is dit zo’n 70% van de logistieke bedrijven in Nederland. Leden profiteren van advies, ledenkorting, bedrijfsjuristen, opleidingen en trainingen die door de EVO Hogeschool worden aangeboden.

Grootste vrachtwagen ter wereld

De Caterpillar 797F is de grootste vrachtauto ter wereld met een lengte van 14.5 meter en een hoogte van 15.7 meter als de laadbak omhoog staat. Het gewicht van de vrachtwagen is bijna 650.000 kilogram (650 ton) en de wagen kan 240 ton aan gewicht vervoeren. De banden zijn van Michelin of Bridgestone. Gedetailleerde informatie en de exacte maten van de truck zijn te vinden op de website van Caterpillar. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van zware machines en trucks voor de mijnbouw en de weg- en waterbouw. De 797F wordt ingezet in de mijnbouw waar de wagen afgegraven grond en stenen over het ruwe terrein transporteert. Op het internet zijn ook schaalmodellen van de 797F te koop. Een modelauto van 1:50 kost ongeveer 350 euro.

Tags: vrachtwagen, tweedehands vrachtauto’s, autoverzekering, Mercedes Benz, aanhanger. oplegger
oldtimerverzekering afsluiten, onderhandelen over vraagprijs, goedkope autoverzekering, verkoop 2e hands auto’s groeit, postcodeloterij koffertje Ryanair