Vrouwenautoverzekering

Vrouwenautoverzekeringen zijn in trek volgens een artikel in Spits. In 2013 groeide de verkoop met 30%. Belangrijke redenen om een vrouwenautoverzekering af te sluiten zijn geen eigen risico, gratis Apk keuring en er is een dekking tot 750 euro voor verlies van de handtas. Twee autoverzekeraars in het bijzonder richten zich op deze doelgroep: Onna-Onna en Zij Rijdt Beter.

Onna-Onna
Onna-Onna werd in 2008 opgericht en is een 100% dochteronderneming van Aegon. Meer dan 33.000 vrouwen hebben inmiddels een autoverzekering van Onna-onna afgesloten. Andere services van de vrouwenautoverzekering zijn gratis pechhulp voor auto’s (tot 5 jaar) en geen opzegtermijn. Ook wordt er naar gestreefd dat de wachttijd om een helpdesk medewerkster te spreken minder dan 20 seconden is. Klanten die een auto hebben van 9 jaar of ouder nemen meestal een wa-verzekering terwijl mensen met een auto tussen de 7-9 jaar een wa-plus verzekering kiezen. Behalve autoverzekeringen verkoopt de verzekeraar ook reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Zij Rijdt Beter
Zij Rijdt Beter is een goedkope autoverzekering voor vrouwen. De verzekeringen komen van verzekeraar Generali schadeverzekering maatschappij. Voor de wa-verzekering is geen eigen risico. Voor de andere verzekeringen is een eigen risico van 125 euro maar dit vervalt wanneer je de schade laat verhelpen bij een aangesloten schadeherstelbedrijf.