ZZP verzekeringen

Een AVP is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Bijna iedere Nederlander heeft wel zo’n verzekering afgesloten. Een AVP is echter alleen voor particuliere schade en sluit zakelijke risico’s uit. Als ZZP-er heb je daarom een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) nodig.

Deze bedrijfsverzekering dekt schade die jij veroorzaakt hebt bij een klant zoals iets breken of beschadigen in diens huis. Meestal dekt de AVB alleen materiƫle schade die je bij een ander toebrengt. Er zijn ook een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen die letselschade vergoeden zoals ZekerVanJeZaak van Interpolis. Andere ZZP verzekeringen zijn de CAR-verzekering en de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Construction All Risk-verzekering (CAR)

Als aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er de ‘Construction All Risk-verzekering'(CAR). Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) vergoed namelijk niet schade aan het object dat je aan het bouwen bent. Ook schade aan hulpmateriaal (zoals gereedschap en steigers) wordt met deze verzekering afgedekt. Een Construction All Risk-verzekering is eenvoudig af te sluiten via het internet. Verzekeraar AON biedt een CAR-verzekering aan in verschillende modules. Zo is het mogelijk een CAR-verzekering af te sluiten op doorlopende basis, op declaratiebasis of specifiek voor een bepaald project.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een andere belangrijke verzekering voor ZZP-ers is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De premies zijn vaak hoog en dat is de reden dat veel ZZP-ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Als er iets gebeurt waardoor je niet meer kunt werken dan rest alleen de bijstand als vangnet. In de bijstand mag je echter slechts een beperkt eigen vermogen hebben. Een AOV kan maandelijks je inkomen aanvullen of een vooraf afgesproken bedrag uitkeren. Door je aan te sluiten bij een organisatie voor zelfstandigen is het mogelijk een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten tegen collectieve voorwaarden. Ook starters met een uitkering kunnen korting krijgen door een vrijwillige Ziektewetverzekering bij het UWV af te sluiten. Onderzoeksbureau Moneyview deed in 2015 een onderzoek naar AOV’s. In de categorie ‘Voorwaarden’ scoorden Achmea, Aegon en Generali het beste. Wordt er naar de prijs gekeken dan zijn Allianz en Reaal Verzekeringen de beste keus.

Verzekeringen & krediet

Bedrijfslening ZZP
HEMA verzekeringen
Fietsverzekering